+40 754 515 814

Descoperă metoda prin care în doar 3 luni ajungi la nivelul la care alți muzicieni reușesc abia după 3 ani

Fă cunoștință cu unul dintre cei mai pasionați și amuzanți educatori muzicali din lume și alătură-te celor 40.000 de oameni care și-au schimbat percepția despre muzică pentru totdeauna!

”Aș dori să cânt la un instrument muzical, dar...”

$

Muzica este un subiect complex și foarte dificil de învățat

$

Muzica este un subiect copleșitor și nu e pentru oricine

$

Educația muzicală este costisitoare

$

Nu am talent sau ureche muzicală, așa că nici nu are rost să mă apuc de învățat

$

Nu am încredere în mine

Îți sună cunoscut?

Chiar dacă ești începător, muzica pentru tine este un vis uitat undeva în copilărie sau ai deja experiență muzicală, sunt sigur că de-a lungul vieții tale, cel puțin odată ai fost descurajat, auzind afirmațiile de mai sus.

Așa că, te rog să te oprești pentru un moment, imaginează-ți că ai uitat de toate aceste convingeri și ai reușit să înveți în doar 3 zile echivalentul a minim 5 ani de studii muzicale! 

Sună bine? 😊

Ne vedem atunci la Seminarul Înțelegerea Muzicii, unde vei învăța să cânți mai rapid decât ți-ai imaginat vreodată că este posibil!

Pe parcursul unui singur weekend, Seminarul Înțelegerea Muzicii îți va oferi o înțelegere mai clară și completă despre tot ceea ce înseamnă muzică și instrumente, indiferent de experiența ta anterioară.

Dacă până acum în mintea ta erau lacune, iar multe concepte nu aveau sens, acum este momentul să le clarifici, dar și să primești inspirația și motivația necesară pentru ca niciodată să nu mai amâni pasiunile tale.

Alătură-te celor peste 40.000 de oameni din peste 25 de țări, care au scăpat definitiv de convingerile limitative legate de muzică, au învățat să cânte la instrumentul lor preferat într-un timp record și cel mai important:

Au înțeles că muzica este un limbaj universal pe care fiecare om o înțelege și este capabil să comunice cu ajutorul ei! 

|

Am intrat ca un novice și am ieșit de acolo fiind capabil să cânt și să citesc muzică!

Nelly Thomas, începător

”Mi-ai reînnoit interesul de a cânta, după ce nu am mai făcut asta timp de 8 ani.”

Trudi Newman, muzician retras

Oricine dorește cu adevărat să facă muzică ar trebui să participe la acest seminar.

Richard Salwitz „Magic Dick” din trupa The J. Geils Band

Duncan Lorien a corectat 2.000 de ani de erori umane în muzică!

Rob Gennari, votat #1 ca și cel mai promițător toboșar rock din Australia

Un geniu și o metodă revoluționară

Probabil că și tu ai avut la școală un profesor preferat, care preda întotdeauna cu multă pasiune și dedicare. Datorită acestui profesor, orice subiect ți se părea interesant, memorabil și foarte ușor de înțeles.

Cam așa își aduc aminte participanții SIM de Duncan R. Lorien, unul dintre cei mai amuzanți și pasionați educatori din lume.

Duncan, prin abordarea sa revoluționară, de-a lungul deceniilor a ajutat renumiți muzicieni de rock, jazz, muzică clasică, instructori și profesori universitari, dar și începători, să ajungă la un nou nivel de creativitate, înțelegere și interpretare.

blank

În anii ’60, după ce și-a terminat studiile de dramă și muzică, Duncan a observat că abordarea muzicii era prea complexă. I-a atras atenția în special un fapt istoric, care mai târziu a devenit baza tuturor cercetărilor sale:

În Grecia Antică, fiecare copil de până la vârsta de 11 ani, era capabil să citească, să scrie, să numere și să cânte la cel puțin 2-3 instrumente muzicale! Iar acest lucru era ciudat, deoarece nimeni nu a demonstrat că acești copii ar fi fost mai ”talentați” sau că ar fi avut instrumente mult mai diferite ca noi.

Astfel, Duncan a ajuns la concluzia că pe parcursul secolelor, începând din Grecia Antică până în prezent, s-a întâmplat ceva din cauza căruia teoria muzicală s-a schimbat drastic.  

Această formă de artă, în loc să evolueze și să fie mai accesibilă, a devenit mult mai dificilă, complexă, plină de distorsiuni și concepte ilogice, care nu numai că împiedică înțelegerea și îi sperie pe începători, dar le dă multe bătăi de cap și celor mai avansați. 

Aceste studii și cercetări în istoria și educația muzicală au durat peste 20 de ani, care au rezultat în final, o metodă cu adevărat revoluționară, sau cu alte cuvinte, Metoda Lorien

Astfel, în 1991 a luat naștere Seminarul Înţelegerea Muzicii (The Understanding of Music Seminar™) și totodată modul de a arăta oricui, indiferent de vârstă sau experiență, cum să comunice prin acest limbaj.  

La SIM, Duncan acoperă atât subiectul muzicii moderne, cât și cea clasică și îi învață pe cei mai tineri și bătrâni, de la profesioniști până la începători, cum să-și dezvolte creativitatea muzicală și să abordeze simplu un subiect, care până acum părea unul foarte complex și misterios. 

Pe de altă parte, cu Metoda Lorien, Duncan a demonstrat că limbajul muzicii nu este destinat doar celor aleși și talentați, ci poate fi învățat și practicat de oricine este cu adevărat interesat de acest subiect.

Până acum, cel mai tânăr participant SIM avea 6 ani, iar cel mai bătrân 91!

|

Să răspândim vestea!”

Ziarul de duminică „Herald Sun” (Marea Britanie)

Demistifică muzica!

Ziarul Daily Journal (SUA)

De la începător la muzician într-un weekend!”

Ziarul Boston Globe (SUA)

Care este secretul Metodei Lorien?

În ceea ce privește înțelegerea muzicală, Duncan pune teoria într-o formă complet logică, inteligibilă și simplă – de la noțiuni de bază și citirea partiturii, până la compunerea de cântece și improvizație!

Una dintre principalele diferențe față de metodele de predare tradiționale este faptul că Duncan, în doar 3 zile oferă mai multe informații decât orice școală de muzică în 5 ani!

Pe lângă asta, SIM se remarcă și datorită următoarelor motive: 

blank

Obiectiv

Spre deosebire de metodele de predare tradiționale, scopul SIM nu este să formeze muzicieni profesioniști, ci să ofere o înțelegere clară și profundă despre muzică și a diferitelor sale aspecte.

Însă, pentru cei care vor să ia mai în serios învățarea unui instrument muzical, SIM a pregătit și un manual cu exerciții de 100 de zile, cu ajutorul căruia, în doar 3 luni poți ajunge la nivelul la care alți muzicieni reușesc abia după 3 ani!

Abordare

Duncan abordează muzica precum un limbaj, al cărui scop principal este comunicarea și transmiterea gândurilor și a sentimentelor.

Orice limbă străină are propriile reguli gramaticale, litere, cuvinte, propoziții, reguli de scriere, de citire, semne de punctuație și semne individuale. Iar acest lucru este valabil și în cazul muzicii. 😊

Fie că vrei să scrii un roman sau o scrisoare unui prieten, Duncan te va învăța ”gramatica” muzicii și noțiunile de bază a instrumentelor occidentale, după care tu hotărăști cu ce instrument vrei să-ți continui călătoria și care este nivelul la care vrei să ajungi.

Totuși, este important să menționăm faptul că, spre deosebire de alte cursuri, acești pași de după seminar vei fi capabil să îi faci pe cont propriu, în propriul tău ritm, fără să ai nevoie de ajutorul altor persoane.

Creativitate

După ce ai învățat noțiunile de bază din ”gramatica” muzicii, adevărata aventură începe atunci când începi să improvizezi și să-ți compui propriile cântece!

Aceasta este a 3-a diferență majoră a Metodei Lorien.

În comparație cu metodele tradiționale, unde accentul este pus pe capacitatea studenților de a memora, a citi și a cânta muzică scrisă de alții, Duncan întotdeauna își încurajează absolvenții să dea frâu liber imaginației și să comunice prin muzica creată de ei înșiși.

Pe de altă parte, în timp ce educația muzicală tradițională se concentrează pe muzica clasică, Duncan folosește muzica clasică doar ca punct de plecare și continuă cu alte genuri muzicale, ca exemplu, evoluția și regulile de bază ale rock-ului modern, jazz și blues.

|

Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce am învățat.  Plănuiesc să-mi ajut copiii cu aceste metode, precum și pe tatăl meu, care a iubit întotdeauna muzica.

Rosie S., a studiat pianul în copilărie

Am petrecut cinci ani pentru a ajunge la un nivel egal cu primele câteva ore ale acestui curs. Nu există nimic comparabil cu aceste cunoștințe în domeniul muzicii.

Billy Van Horn, muzician profesionist, prezentator de emisiuni radio, cântăreț, compozitor

Predau muzică de 30 de ani și nu credeam că este posibil. Într-un weekend. Dar este posibil!

Andrej Mentschukoff, chitarist și profesor la departamentul de Arte Plastice al Universității John Carroll (USA)

Aventura în care înveți cum să comunici prin artă

Acum poți face această călătorie minunată în lumea muzicii, din confortul casei tale! Seminarul Înțelegerea Muzicii va dura 3 zile, în sesiuni de câte 7-8 ore/zi, bineînțeles cu pauze între ele.

Sesiunile se vor transmite dintr-un studio, printr-o înregistrare audio-vizuală completă și de înaltă calitate.

Nu trebuie să te îngrijorezi că această experiență online nu va atinge calitatea unui curs de muzică fizic. Camerele apropiate de claviatură și tastiera chitarei vor arăta fiecare detaliu important, astfel încât să ne asigurăm că fiecare informație și exercițiu este prezentat într-un mod clar.

blank

După spusele participanților din edițiile anterioare ale SIM, formatul online este mult mai eficient, comparativ cu o sală unde sunt înghesuiți zeci de participanți. Datorită animațiilor originale, fiecare concept și diagramă este explicat clar și în pași simpli. 

Iar în cazul în care rămâi în urmă sau ceva nu îți este clar, bineînțeles că vei avea posibilitatea să pui întrebări, atât de la organizatori, cât și de la Duncan.

Seminarul va fi susținut de Duncan Lorien în limba engleză și tradus în direct în limba română de către Kádár Zoltán, singurul instructor licențiat în Metoda Lorien din țară și fondatorul AMA – Alternative Music Academy.

Pe parcursul celor 3 zile de SIM, printr-o abordare simplă, pas cu pas, printre multe altele, Duncan te va învăța cum să comunici prin limbajul muzicii. Cunoscut ca și un maestru al storytelling-ului, Duncan știe care este modul eficient de a-și implica publicul în învățarea activă, cu un amestec de anecdote, citate amuzante și memorabile.

Te asigurăm că vei avea parte de multe momente de ”AHA!”, în ceea ce privește evoluția muzicii, istoria și conexiunea acesteia cu religia.

În 3 zile pline de informații – folosind metodele de învățare a grecilor antici până la cele mai noi descoperiri în neurobiologie – te vei familiariza cu subiecte precum:

$

Istoria (ascunsă a) muzicii și fizica sunetului

$

Memorarea notelor muzicale pe claviatură şi tastiera chitarei în doar câteva secunde

$

Memorarea a zeci de game, moduri și acorduri pe claviatură și tastiera chitarei în doar câteva minute

$

Descifrarea notelor la toate tipurile de instrumente muzicale occidentale

$

Exerciții eficiente care te ajută la un control mai bun al degetelor

$

Înveți cum să-ți faci un plan eficient de exerciții zilnice cu o durată de doar 10 minute

$

Înveți să improvizezi la chitară și pian, în stil blues, jazz și multe altele

Și nu în ultimul rând, pe parcursul SIM vei recunoaște toate motivele și obstacolele care te-au împiedicat până acum să devii muzicianul care îți doreai mereu să fii.  La SIM vei obține motivația și suportul necesar ca să continui această călătorie, cu o nouă înțelegere și inspirație! 

|

Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce am învățat.  Plănuiesc să-mi ajut copiii cu aceste metode, precum și pe tatăl meu, care a iubit întotdeauna muzica.

Rosie S., a studiat pianul în copilărie

Am petrecut cinci ani pentru a ajunge la un nivel egal cu primele câteva ore ale acestui curs. Nu există nimic comparabil cu aceste cunoștințe în domeniul muzicii.

Billy Van Horn, muzician profesionist, prezentator de emisiuni radio, cântăreț, compozitor

Predau muzică de 30 de ani și nu credeam că este posibil. Într-un weekend. Dar este posibil!

Andrej Mentschukoff, chitarist și profesor la departamentul de Arte Plastice al Universității John Carroll (USA)

100 de zile de lecții zilnice eficiente de doar 10 minute

Trebuie să menționăm faptul că acesta este ”Seminarul Înțelegerea Muzicii”, nu seminarul ”Cum să devii Mozart în 3 zile”. 😊 Și nici la nivelul lui Beethoven sau Elton John nu vei ajunge în doar 3 zile. Pentru asta, ai nevoie de practică constantă.

Dar din moment ce ai parcurs SIM, ai o înțelegere clară și completă despre subiectul muzicii și știi ce ai de făcut în continuare pentru a-ți îndeplini obiectivele, tot ce-ți mai rămâne în urmă este un plan de exerciții constant și eficient. Însă, spre deosebire de alte metode, aceste exerciții nu trebuie să fie lungi și plictisitoare.

blank

Așa că, Duncan s-a asigurat ca după ce ai parcurs seminarul, să ai la îndemână toate uneltele necesare care să te ajute ca în viitor, să-ți construiești un obicei de exerciții scurte, simple și distractive.

Iar pentru asta, vei primi două manuale:

$

Primul este un manual care cuprinde toate informațiile din cadrul seminarului, pe care să-l poți răsfoi de fiecare dată când vrei să faci o recapitulare. Pe de altă parte, primești acest manual ca să poți fii 100% atent și activ pe parcursul seminarului și să nu fii nevoit să-ți pierzi atenția luând notițe.

$

Pe lângă acesta, vei primii și un manual cu exerciții de 10 minute zilnice. Acesta cuprinde în total 10 lecții de recapitulare și 100 de zile de exerciții (echivalentul a 100 de lecții particulare). Aceste lecții scurte, dar eficiente, te vor ajuta să ajungi la un nivel intermediar într-un timp record.

Nu ai nevoie de propriul instrument pe parcursul seminarului

Pe parcursul SIM, toate conceptele învățate le vom aplica la chitară și pian. Toate aceste informații le vei putea aplica la orice instrument occidental în viitor. 

Important este ca în primul rând să înțelegi muzica, să fii conștient de ce fel de genuri muzicale te atrag și care ar fi instrumentul care se ridică la toate așteptările tale. În primul rând punem o bază solidă a cunoștințelor noastre, apoi ne cheltuim banii pe instrumente. 😊

Totuși, dacă ai o claviatură sau o chitară, bineînțeles că le poți folosi în timpul seminarului.

Dar dacă nu ai la îndemână un instrument, vei primi o tastieră și o claviatură de hârtie laminată, care este mai mult decât de ajuns pentru a înțelege și a aplica Metoda Lorien, oricând și oriunde ai fi. Chiar dacă sună ciudat, te asigurăm că este 100% eficient. 

|

În copilărie, tatăl meu (care era un cântăreț foarte bun) mi-a spus că nu am ureche muzicală, așa că am renunțat la chitară la vârsta de 9 ani. În urmă cu doi ani, la 45 de ani, am fost inspirat să învăț unul sau două cântece la chitară, fără succes. Nu am prevăzut niciodată să învăț muzică sau chiar să fiu muzician. Mi-a plăcut foarte mult acest seminar și am învățat mai mult decât am crezut, dar am obținut și ceea ce s-a anunțat (uimitor). Acum sunt motivat să devin muzician la două instrumente, chitară și pian.

John Jarvis, începător

Mi-am petrecut aproape 20 de ani din viața mea (și mulți bani) doar încercând să înțeleg acest lucru pe care îl numesc muzică, iar tu m-ai ajutat să-l văd și să-l înțeleg într-un singur weekend!!!

Greg Barolo, muzician autodidact

Probabil cel mai onest seminar de muzică de pe planetă. Am învățat mai multe în două zile decât am învățat în ultimii opt ani.

John Fordham, muzician profesionist

Studiez și cânt muzică de peste 35 de ani și nu am întâlnit niciodată o metodă mai simplă și mai ușoară de a învăța muzică. Știam toată teoria și acordurile, dar Duncan a adus totul la un loc, rezumând 20-30 de ani de informații în 2½ zile! El scapă de informațiile nefolositoare și pune deoparte toate regulile irelevante. De asemenea, m-a inspirat din nou.

Greg Goris, muzician profesionist

Am un sentiment nou în ceea ce privește muzica, iar acest lucru mi-a deschis ușa către o multitudine de creații.

Frank Fischer, compozitor

Seminarul conceput oricărui nivel de experiență muzicală. SIM este pentru tine dacă...

blank
R

Ești începător și nu ai deloc experiență muzicală

Dacă ești la început de drum, SIM îți va oferi toate informațiile, suportul și motivația necesară ca să-ți atingi obiectivele muzicale.

Cu Metoda Lorien, vei învăța prin cea mai simplă, eficientă și rapidă metodă cum să cânți la instrumentul tău preferat, fără să fii nevoit să te treci prin frustrările și blocajele cu care se confruntă majoritatea muzicienilor începători. SIM îți va oferi o înțelegere profundă despre muzică, și astfel vei avea ocazia să pui bazele cunoștințelor tale, pe care să-ți clădești succesul în viitor.

R

Ai o oarecare experiență, dar multe concepte nu-ți sunt clare sau ai renunțat să cânți din alte motive

Dacă ai încercat să înveți singur sau să iei meditații, dar nu ai ajuns la nivelul la care ți-ai dorit, SIM este locul perfect unde să-ți îmbunătățești abilitățile muzicale.

Prejudecățile impuse de cei din jur, lipsa încrederii de sine, obiceiurile învățate greșit, complexitatea teoriei muzicale sunt doar câteva subiecte și convingeri false pe care le vom demonta pe rând, în timp ce vei câștiga o nouă înțelegere despre tot ceea ce înseamnă muzică. Pe de altă parte, SIM îți va stârni interesul și pentru alte genuri muzicale și totodată, este locul potrivit unde să poți interacționa cu alți oameni pasionați de muzică.

R

Ești muzician cu experiență și vrei să descoperi muzica occidentală dintr-o nouă perspectivă

Dacă ești profesor, absolvent, instructor de muzică sau artist, SIM este o ocazie bună pentru a afla informații pe care nimeni nu ți le-a explicat vreodată.

Acest seminar te va ajuta să abordezi muzica occidentală dintr-o nouă perspectivă, să improvizezi cu ușurință, să înțelegi mai bine ce înseamnă transmiterea emoțiilor prin muzică sau cum să cânți mai bine într-un anumit stil, cum ar fi blues sau jazz. Cu alte cuvinte, SIM te va ajuta să ajungi la noi culmi ale creativității!

Pe de altă parte, SIM este o oportunitate care să te țină la curent cu evoluția și tendințele din acest domeniu. Cu Metoda Lorien, poți contribui la atât la dezvoltarea ta personală, cât și la cea profesională, deoarece după spusele profesorilor de muzică, această metodă a făcut o diferență semnificativă chiar și pentru proprii lor elevi.

Un weekend și câte 10 minute de exerciții zilnice va trebui să investești în călătoria de a deveni muzician

blank

Probabil că luni de cursuri, meditații particulare, lecții și tutoriale online te-ar costa în total câteva mii de lei și cu atât mai mult timp irosit pe exerciții lungi, ineficiente și copleșitoare.

Cât crezi că ar putea să te coste atunci un seminar, care cuprinde informații echivalente cu minim 5 ani de cunoștințe muzicale? Informații pentru care unii oameni ar plăti chiar și mii de euro, doar ca să-i ajute în cariera lor profesională…

Misiunea lui Duncan Lorien este ca educația muzicală să fie accesibilă fiecărui om, indiferent de experiența, locul unde s-a născut sau posibilitățile financiare.

Astfel, momentan, prețul seminarului în România și Moldova este de doar 300€, în comparație cu alte țări, unde această sumă ajunge chiar să se tripleze.

SIM cuprinde 3 zile de curs de câte 7-8 ore/zi, în care ai parte de suport atât din partea lui Duncan, cât și din partea organizatorilor.

După ce te-ai înscris la Seminarul Înțelegerea Muzicii, pasul următor este să-ți livrăm manualul seminarului. Pe lângă acesta, vei primi și un manual cu lecții zilnice pentru următoarele 100 de zile (chitară sau pian, după alegerea ta), în limba engleză sau română.

În cazul în care dorești un manual suplimentar al seminarului, acesta costă 25€.

Iar în cazul în care vrei un manual suplimentar cu exerciții, acesta costă 50€.

Ca exemplu, dacă alegi ca manualul care este inclus în prețul seminarului să fie cel cu lecțiile de chitară pentru următoarele 100 de zile, dar tu consideri că vei avea nevoie în viitor și de cel pentru pian, poți să achizioționezi separat acesta.

Nu există niciun risc din partea ta

Totuși, ca să rămânem realiști, singurul tău risc este să pierzi 1 zi din timpul tău. 

În cazul în care după prima zi de seminar consideri că nu ai primit 100% tot ceea ce ți-am promis, poți să te retragi și te asigurăm ca îți vei primi toți banii înapoi. 

|

Minunat seminar! Aș recomanda acest curs oricărui student.

Carlos Campos, instructor, Colegiul de Muzică Berklee

Acest seminar m-a reîntors la noțiunile de bază pe care le ratasem, astfel încât acum am abilitățile necesare pentru a pune mâna pe orice instrument și știu că pot să învăț să cânt la el.

Lachlan Wilkinson, muzician autodidact

Mi-ai deschis o ușă către o lume magică – abia aștept să continui călătoria!

Gretchen Alt-Cooper, începător

|

Mulți oameni m-au sfătuit să nu-mi irosesc banii participând la acest seminar, deoarece nimeni nu poate face să înțeleg muzica în 3 zile. Cu toate acestea, împotriva oricărei opoziții, am participat și sunt atât de bucuros, deoarece m-am transformat dintr-un tenor analfabet într-unul care poate citi și înțelege muzica! Mulțumesc, Duncan!

Daniel Chee, începător

Ar trebui să fiu un maestru al cuvintelor pentru a descrie ceea ce seminarul tău a făcut pentru mine. Este ca și cum aș fi intrat într-o frumoasă poiană însorită, după ce am fost pierdut într-o pădure în mare parte a vieții mele. Cele mai calde salutări.

Bill McInnes, 75 de ani, începător

Fiind o persoană care a avut o oarecare experiență în muzică, nu mă așteptam să învăț prea multe de la seminar. Cu toate acestea, datorită seminarului tău, nu mai pot privi la fel jumătate din lucrurile pe care pur și simplu le acceptaserăm până acum. Muzica este simplă. Sper să îi învăț și pe alții acest lucru. Vă mulțumesc!

Audrey Tjandra, muzician autodidact

Pot recomanda cu siguranță!

Bill Shanley, producător și chitaristul lui Mary Black

Despre organizator – Zoli

Mă numesc Kádár Zoltán János și vreau să-ți împărtășesc câte ceva și din povestea mea.
Chiar și ca artist cu peste 15 ani de experiență, mereu mi-a fost frică să cânt jazz.

Însă, toate temerile mele au dispărut acum 5 ani, când am avut ocazia pentru prima dată să-l întâlnesc pe Duncan la seminarul organizat la Budapesta.

blank
blank

Despre Duncan Lorien

Duncan Lorien este un artist, compozitor, producător și educator cu peste 30 de ani de experiență, care îi ajută pe alții să beneficieze de descoperirile sale revoluționare despre învățarea rapidă și ușoară a muzicii.

Toți acești ani au rezultat în final Metoda Lorien, pe care a predat-o în mai multe țări ale lumii în forma Seminarelor Înțelegerea Muzicii (The Understanding of Music Seminar™), începând din 1991.

Seminarul Înțelegerea Muzicii

Descoperă metoda prin care în doar 3 luni ajungi la nivelul la care alți muzicieni reușesc abia după 3 ani

Fă cunoștință cu unul dintre cei mai pasionați și amuzanți educatori muzicali din lume și alătură-te celor 40.000 de oameni care și-au schimbat percepția despre muzică pentru totdeauna!

Înscrie-te la Seminar
Select your currency